Børnemiljøvurdering

Vi har gjort os flere  tanker om, hvordan vi definerer et godt børnemiljø. Disse tanker kan du hente som pdf-fil her.

I 2009 gennemførte vi en børnemiljøvurdering.

Resultatet kan du læse herunder eller hente som pdf-fil her.

I foråret 2009 tog børn og voksne billeder af børnenes yndlingslegesteder. De store børn valgte selv stedet og de små fik hjælp af os, så billedet gengav et sted de ofte leger.
Desuden lavede vi to spørgeskemaer, som børn og forældre skulle udfylde. Svarprocenten var rigtig flot, så vi takker mange gange for et resultat, som repræsenterer så mange børn, at det giver mening at bruge det til noget.
Vi havde opdelt undersøgelsen, så forældrene skulle svare for deres børn på 1, 2 og 3 år. De skulle na­turligvis helst tale med deres børn om det og se på svarene med deres barns perspektiv, men spørgs­målene var formuleret til forældrene.
For de 4-, 5- og 6-årige var spørgsmålene formuleret til barnet, og forældrene skulle hjælpe børnene.
Generelt kan vi sige, at både forældre og børn er rigtig godt tilfredse med at være i Børnehuset Gem­met, men der var selvfølgelig også bemærkninger, vi bestemt ikke er stolte af og derfor vil arbejde med at gøre bedre, og ting, vi ikke helt forstår og derfor vil undersøge nærmere. Hvis du/I har uddybende kommentarer er I meget velkomne til at henvende jer på kontoret.
Kort kan vi sige følgende om vores fokusområder i forhold til børnemiljøvurderingen:
  • Vi vil registrere hvornår de 0-3-årige er ude, så vi er helt sikre på at, at de er ude tre gange om ugen. Dog vil vi også sige, at i den kolde periode kan det være svært at nå med børn, der sover om formiddagen, fordi de ikke kan komme ud mellem kl. 12.00 og 14.00, hvor der oftest kun er en voksen og temmelig mange større børn ude.
  • Vi vil undersøge, hvornår og i hvilke situationer børnene føler, de bliver skældt ud, og hvad de opfatter som skældud. Ud fra disse undersøgelser vil vi finde ud af, hvordan vi undgår at skælde ud.
  • Vi skal huske at fortælle børnene hvor vi skal hen, når vi skal på tur – og gentage det flere gange, så de husker det.
  • Vi skal huske at tilbyde de større børn, at de kan gå på toilettet i kælderen, hvis de har lyst.
  • Drilleri blev også nævnt. Det vil vi have et stærkere fokus på, så vi bliver bedre til at se det og gribe ind og/eller arbejde med problematikken. Vores fokuspunkt om anerkendende pædago­gik skulle også gerne hjælpe os på dette område.

Indtast brugernavn og adgangskode, for at logge ind på intranetfunktionerne.

Åbningstider

Mandag - torsdag:
7.00 - 17.00

Fredag:
7.00 - 16.10

Vi har lukket i weekender og på helligdage samt på de af bestyrelsen vedtagne lukkedage. Se under menupunktet Årsplan.

Kontakt

Børnehuset Gemmet v/Brønshøj Menighed
Gemmet 10
2400 København NV

Tlf. 38 60 51 21
Mail gemmet@mail.tele.dk

Ean-nummer: 5798009693143
Cvr-nummer: 61 02 26 19

Leder Merete Grave
Souschef Rikke Dalgaard

Henvendelser angående fejl, mangler og ideer til hjemmesiden kan også sendes til webmoster.