Annelises minder cirka 1946-49

Jeg hedder Annelise Borghild Nielsen og er født i december 1943.

Af gode grunde ved jeg ikke helt præcis, hvornår jeg startede i Brønshøj Menighedsbørnehave, men jeg mener, det kan være omkring 1946, fordi jeg begyndte at gå i skole i 1949 på Rødkilde Skole.

Den lille historie, som har prentet sig ind i min hukommelse fra min børnehavetid, var ikke så behagelig, men mest af alt var det jo min egen skyld, da jeg skulle være som alle de andre børn. Intet har jo forandret sig, vel?

Der skete det, at vi jo legede på legepladsen, og jeg så til. Mange af de andre børn stod og kastede klodser op i luften, og det ville jeg også prøve. De andre flyttede sig, når de havde kastet, men det glemte jeg, og så buldrede den klods, jeg havde kastet op i luften, lige ned i hovedet på mig.

Det var jo ikke særlig heldigt med et hul i hovedet og et skrigende barn, som blev vasket og fik jod i såret bagefter. Det gjorde ikke skrigeriet mindre. Min mor, som skulle komme og hente mig, kunne, efter hvad hun senere selv fortalte, høre mig helt oppe på Frederikssundsvej, hvor hun kom kørende på sin cykel.

Jeg ved også fra min mor, at hun tog mig op på sin cykel og kørte til Bispebjerg Hospital med mig, men det erindrer jeg ikke noget om.

Jeg tror også, jeg var glad for at gå i børnehaven, i de år jeg gik der, men jeg tror allermest, at jeg ville have været hos mine bedsteforældre, som jeg havde været hos, fra jeg var ganske lille. Der var jo ingen vuggestuer dengang, og jeg elskede mine bedsteforældre over alt på jorden.

 

Annelise Borghild Nielsen
barn i 1940'erne

Indtast brugernavn og adgangskode, for at logge ind på intranetfunktionerne.

Åbningstider

Mandag - torsdag:
7.00 - 17.00

Fredag:
7.00 - 16.10

Vi har lukket i weekender og på helligdage samt på de af bestyrelsen vedtagne lukkedage. Se under menupunktet Årsplan.

Kontakt

Børnehuset Gemmet v/Brønshøj Menighed
Gemmet 10
2400 København NV

Tlf. 38 60 51 21
Mail gemmet@mail.tele.dk

Ean-nummer: 5798009693143
Cvr-nummer: 61 02 26 19

Leder Merete Grave
Souschef Rikke Dalgaard

Henvendelser angående fejl, mangler og ideer til hjemmesiden kan også sendes til webmoster.