Familiestuer

At lade det pædagogiske arbejde udvikle sig på husets rødder har altid været et bærende element i Gemmet.

Da det i 1980'erne så ud til, at børnehaveklassen ville blive obligatorisk, pinte det os, at børnene kun skulle være her i fire år. Vi var forvænte med at have dem i fem år, havde haft tre søskende på en gang og så godt som aldrig sendt et barn i børnehaveklasse.

Hvad skulle vi gøre? Lave småbørnsstuen om til vuggestue? Vi brugte næsten to år på at diskutere vores fremtid og sluttede de pædagogiske diskussioner med at beslutte, at vi ville arbejde for og med et integreret hus.

Vi søgte Københavns Kommune om tilladelse og midler til en stor ombygning og fik ja. Der blev lavet nyt køkken, nye badeværelser og liggehal. Vi var i gang!

I 1990 var bygningen klar med tre stuer, parat til at modtage børn fra nul til seks år.

Et par år efter fik vi en pædagogstuderende, Susanne, som havde læst om os og fandt projektet med nul- til seksårs-grupper håbløst. Hun ville i sin opgave efter tre måneders praktik bevise, at vi var helt gale på den, men… efter afsluttende eksamen vendte hun tilbage til os som pædagog, og hun er her endnu, på Grøn stue.

Huset har i det hele taget været begavet med mange jubilæer. Medarbejdere har været her i ti, 20 og 25 år, hvilket har givet overskud til forandringer, men også kontinuitet.

I 1998 havde vi 75-års jubilæum og holdt igen fest. Denne gang med kongeligt besøg, idet Alexandra, der dengang var prinsesse af Danmark, fejrede dagen sammen med os. Susanne var på kæphest!

Anne Marie Toubro
institutionsleder fra 1979 til 2001

Indtast brugernavn og adgangskode, for at logge ind på intranetfunktionerne.

Åbningstider

Mandag - torsdag:
7.00 - 17.00

Fredag:
7.00 - 16.10

Vi har lukket i weekender og på helligdage samt på de af bestyrelsen vedtagne lukkedage. Se under menupunktet Årsplan.

Kontakt

Børnehuset Gemmet v/Brønshøj Menighed
Gemmet 10
2400 København NV

Tlf. 38 60 51 21
Mail gemmet@mail.tele.dk

Ean-nummer: 5798009693143
Cvr-nummer: 61 02 26 19

Leder Merete Grave
Souschef Rikke Dalgaard

Henvendelser angående fejl, mangler og ideer til hjemmesiden kan også sendes til webmoster.